Kluizelaar (2+)

woensdag 18 apr. 2018

Kluizelaar (2+)

Simone de Jong - Nederland

Language No Problem

16:00 - 16:30

De Krakeling

Er staat een vierkant. Is het een huis? Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open. Zit er iets in? Wat zit erin? Wie zit erin? Een grappige, roerende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis, maar we horen hem wel. Een vreemd, verlegen iemand die je langzaamaan leert kennen. Over verlegenheid, alleen zijn en thuis komen.

‘Een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan.’ Theaterkrant  ***** 

Simone de Jong
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen. Voor kinderen van 2-6 jaar maakte ze EilandKluizelaar en WalvisJong. ‘Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij’ is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek Het geheim van meneer Hartjes (Clavis, 8-11 jaar). Voor volwassenen schreef ze onlangs Vlucht en het Fluisterconcertwww.hethoofd.nl

Toon Kuijpers speelde bij onder meer Het Filiaal, Boukje Schweigmann& en zijn eigen groep Wak. Hij is een veelzijdige en unieke fysieke speler.

Kluizelaar  is door theater Oostblok gekozen tot de beste peuter/kleutervoorstelling van het seizoen voor TF 2017. In september 2016 speelde het op het Silk Road festival in X’ian, China.

 

Regie: Simone de Jong
Spel: Toon Kuijpers
Decor: Erik Begemann
Compositie: Max Gramser
Techniek: Jacques van Room

 

€8,00 / €9,00 / €10,00

 

Koop Ticket