ORFEO, een drama van karton

zondag 22 apr. 2018

ORFEO, een drama van karton

Steef de Jong / Groots en Meeslepend - Nederland

Nederlands gesproken

15:00 - 16:30

Theater Bellevue (Grote Zaal)

Een Groots en Meeslepende voorstelling over de liefde, de dood en de kracht van muziek

Het genre operette opnieuw uitvinden. Dat is wat Steef de Jong wil. Voor zijn voorstelling ORFEO, een drama van karton begint hij bij de oorsprong. Daar waar de eerste opera en eerste operette uit geboren zijn: de mythe van Orpheus en Eurydice.

Monteverdi’s L’Orfeo uit 1607 wordt beschouwd als de eerste echte opera. En Jacques Offenbachs bewerking Orphee aux enfers uit de 19e eeuw ziet men als de eerste operette.De mythe inspireert al eeuwenlang componisten, toneelschrijvers en filmmakers. Orpheus zingt zo mooi dat hij zelfs stenen aan het huilen krijgt. Als Orpheus zingt voor de heersers van de onderwereld, is dat van zo’n schoonheid dat zij besluiten zijn overleden vrouw Eurydice terug te geven. De enige voorwaarde is dat hij niet naar haar omkijkt als zij hem volgt uit de onderwereld. Bijna boven kijkt Orpheus toch even om en verliest daarmee zijn geliefde voorgoed.

Orfeo, een drama van karton van Steef de Jong is een Groots en Meeslepende voorstelling over de liefde, de dood en de kracht van muziek. Met L’Orfeo en Orphee aux enfers als inspiratiebronnen maakt hij, bijgestaan door een muzikant, een geheel eigen versie van deze mythe. Een Orfeo-operette van nu.

Drama staat in het werk van De Jong altijd in schril contrast met de lichtheid van de handgemaakte kartonnen pop-updecors, de humor en de verbeelding.

 

Concept, spel: Steef de Jong
Regie: Ina Veen
Lichtontwerp: René Rood

 

€17,50 / €15,00 / €11,00  

Koop Ticket