Birdie

zaterdag 22 apr. 2017

Birdie

Agrupacion Señor Serrano - ES

Language no problem

19:00 - 20:00

Theater Bellevue (Grote Zaal)

 

Een multimediale voorstelling met live video, objecten, schaalmodellen, 2.000 mini dieren en meer

Twee gespiegelde werelden.

Enerzijds oorlogen, droogte, massale ontbossing, vervuilde kusten, uitbuiting van werknemers, politieke instabiliteit, slechte hygiënische omstandigheden, vervolging, gedwongen deportatie, misbruik van de fossiele brandstoffen, uitgeputte waterbronnen, voedseltekorten…

Aan de andere kant, volle supermarkten, veilige straten, stabiele gezinnen, goede gezondheidszorg, vrijheid, betaald werk, respect voor mensenrechten, dierenwelzijn, recycling en wind- en waterenergie, welvaart, sociale mobiliteit…

En tussendoor, zwermen van vogels. Duizenden vogels die onnavolgbare bewegingen maken in de lucht. Beweging. Onophoudelijke beweging. Vogels… en daarbuiten, planeten, asteroïden, grondstoffen, sterrenstelsels, bloed, cellen, wapens, atomen, elektronen, reclames, ideologieën, angst, afval, hoop. Leven. Niets in de kosmos is rustig. Stilte is een hersenschim. Het enige wat er is, is beweging.

Als het onmogelijk is om een elektron te stoppen, waarom zou je proberen vogels te stoppen door hekken in de lucht te bouwen?

Birdie is een multimediale voorstelling met live video, objecten, Hitchcock’s The Birds revisited, schaalmodellen, 2.000 mini dieren, oorlogen, smokkelaars, een massale migratie en drie artiesten die deze rommelige wereld benaderen met kennis en kritiek en die begaan zijn met de mensheid.

 

Performers: Àlex Serrano, Pau Palacios, Alberto Barberá
Makers: Àlex Serrano, Pau Palacios, FerranDordal
Verteller: Simone Milsdochter
Lichtontwerp en video: Alberto Barberá
Geluidsdecor: Roger Costa Vendrell
Video’s: VicençViaplana
Schaalmodellen: Saray Ledesma, NuriaManzano
Kostuums: NuriaManzano

 

 

€ 17,50 / € 15,00 / € 11,00

Koop Ticket