HAPPY HOUR

zondag 26 apr. 2020

HAPPY HOUR

Lobke Leirens / Maxim Storms - België

Language No Problem

20:30 - 21:30

Theater Bellevue (Grote Zaal)

Via symfonische kreten en disproportionele volksdansen creëren Leirens&Storms als scheefgezakte marionetten het ritueel van de ondergang. Het duo kneedt zich opnieuw tot twee uit de kom geslagen figuren. Deze schepsels dicteren hun slotzin. Aangewezen op elkaar, spelen ze het laatste spel en verwachten het einde. Waardig in hun verval kapen ze hun doodslag. Absurd, komisch en duister.

Lobke Leirens en Maxim Storms onderzoeken het absurde in zowel het komische als het duistere. Op TAZ#2014 excelleerden ze al met de labyrintvoorstelling KROCHT, gebaseerd op het Inferno van Dante Alighieri. In 2017 maakte het duo Another One, waarin een stilgevallen echtpaar aan de hand van masochistische rituelen op zoek gaat naar een manier om zichzelf en de ander te overstijgen. Another One werd geselecteerd door Circuit X 2017 en tourde in binnen- en buitenland. Na hun selectie door Big In België 2018 werden ze in Schotland bekroond met de prestigieuze Total Theatre Award.

Van en met:Lobke Leirens & Maxim Storms
Coach: Jan Steen
Lichtontwerp: Giel Lavens
Coproductie: Vooruit, Arenbergschouwburg
Met dank aan: KAAP, De Grote Post, Rachid Laachir, Herman Leirens, Mia Sergant, Freddy Storms, Katrien Defour, Dries Minoodt, Sara Rottiers

€17,50 / €15,00 / €12,00

Koop Ticket