Over


Poparts is terug!

Na een teleurstellend bericht in april, het afgelasten van Pop Arts Festival 2020, hebben we zeer goed nieuws. Voor de derde keer organiseert het Pop Arts Festival: Puppet Playground. Een beeldende theatercarrousel van aanstormende makers. Ontdek nieuwe concepten, experimenten en work-in-progress in een route door Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Puppet Playground vindt plaats op vrijdag 2 oktober 2020, om 14:30 – 17:30 uur en om 20:00 – 23:00 uur. Bekijk hier het hele programma!

100% verbeelding

De elfde editie, 11 dagen, 16 voorstellingen.
Van visuele krachtpatserij tot verstild ritueel.
Over de mens en wat die aanricht in de wereld.
Over de gruwelen van hebzucht.
Over onze vergeten koloniale geschiedenis.
Over menselijkheid in een totaal technologische omgeving.

Veel voorstellingen gaan over hoe te (over)leven. Ons streven naar controle wedijvert met het grote menselijk onvermogen: nooit zullen we helemaal weten wat ons leven inhoudt. We zoeken houvast, creƫren steeds weer nieuwe kaders om het leven op te ruimen, maar falen vol overgave, tot in het absurde.

De voorstellingen in Pop Arts tonen het belang en de kracht van fantasie. Op het podium wordt gevochten, verloren en getriomfeerd in een alternatieve wereld gebouwd uit papier, latten, schuim en allerhande spullen. Om te reflecteren op hoe wij leven, werkt dat fantasierijke verbeelden soms beter dan gewoonweg vertellen over hoe het er in het echt aan toegaat.

 

Pol Eggermont (Feikes Huis), Frank Noorland (Theater Bellevue), Colette van Wees (Theater De Krakling) en Lisa Wiegel (De Brakke Grond)