De Balts

zaterdag 21 apr. 2018

De Balts

Kameroperahuis / Mirthe Dokter / Tim Hammer - Nederland

Nederlands gesproken - première

19:00 - 20:00

Theater Bellevue

De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken met behulp van gedrags- en evolutiebiologen van Rijksuniversiteit Groningen via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

In deze montagevoorstelling tonen Mirthe en Tim eigen versies van de dierlijke baltstaal. Elke diersoort gaat weer anders om met verovering en verleiding. Hoe doet de mens dat? Zijn wij onze balts vergeten of zijn onze driften minder zichtbaar geworden? Hebben we in de verleiding nog iets te bepalen of zijn zelfs onze meest rationele overwegingen eigenlijk het spel van hormonen?

De Balts is een cross-over tussen kunst en wetenschap die haar oorsprong vond in het Noorderzon Performing Arts Festival en het reizende festivalprogramma Het Wilde Oosten. Tijdens Pop Arts 2018 beleeft De Balts haar theaterpremière. De Balts is vallen en opstaan, opnieuw proberen en uiteindelijk met volle overgave de ander proberen te veroveren. Omdat je leven ervan af hangt.

concept, spel: Mirthe Dokter en Tim Hammer
regie: Karin Netten
gedrags- en evolutiebioloog: dr. Martijn Hammers
productie: Kameroperahuis Zwolle, Feikes Huis / Pol Eggermont, Theater Bellevue / Frank Noorland
advies: Science LinX Rijksuniversiteit Groningen / Maaike de Heij
fotograaf/filmer: Erik Franssen
scènefotograaf: Menno van der Meulen en Pjotr Wiese
met dank aan: Noorderzon Performing Arts Festival, dr. Sjouke-Anne Kingma, choreograaf Kenzo Kusuda, De Nieuwe Oost, Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel, Provincie Gelderland, Heij Konijn Fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds

 

€15,00 / €13,50 / €11,00 

Koop Ticket