Ons Wereldrijk 14+

woensdag 22 apr. 2020

Ons Wereldrijk 14+

Hotel Modern / Arthur Sauer - Nederland

Nederlands gesproken

20:30 - 21:30

Theater Bellevue (Grote Zaal)

Een enorme maquette van de Indonesische archipel met rijstvelden, oerwouden, dorpjes, steden, honderden poppetjes van 8 cm groot en een live soundtrack: Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken.  

Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw en we volgen het spoor van de ondernemende Nederlanders die met machtige zeilschepen bij de eilanden aankomen, op zoek naar kostbare specerijen. Om hun handel veilig te stellen, nemen ze sterke huurlegers mee en gaandeweg krijgen ze steeds meer eilanden in hun greep. We zien hoe kanonnen bulderen, schepen zinken, dorpen in vlammen opgaan en hoe vorsten niet alleen hun specerijen, maar ook hun ziel aan de Nederlanders verkopen. Het ingenieuze poppenspel laat zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken.

Aanleiding is de familiegeschiedenis van Hotel Modern-kernlid Herman Helle, wiens ouders in Nederlands-Indië geboren zijn. Voor de research gingen de makers te rade bij Indonesische kunstenaars, bij historici en Nederlanders met een Indische achtergrond.

Makers, spelers: Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker
Componist, live soundtrack: Arthur Sauer

€19,00 / €16,50 / €12,00

Deze voorstelling is te zien op 21 en 22 april.

Koop Ticket