Gruwel

vrijdag 13 feb. 2015

Gruwel

Gienke Deuten en Feikes Huis - NL

Nederlands gesproken

21:00 - 22:15

Ostade A’dam

Troostende narigheid van de bovenste plank

“Toen zij de deur openden die koude winternacht, was er niets te zien en werd niemand verwacht.”

In een Victoriaans landhuis krijgt een deftig echtpaar onaangekondigd bezoek. Ze negeren de bel, maar de geheimzinnige gast glipt binnen en lijkt niet van plan ooit nog te vertrekken.

Voor Gruwel laat theatermaker Gienke Deuten zich inspireren door de Amerikaanse schrijver en illustrator Edward Gorey (1925 – 2000). Een eenling met een elegant gevoel voor gruwelijkheden. Zijn geestige verhalen gaan over sinistere wezens, eenzame figuren in bontjassen, lege ruimtes in grote landhuizen en regen die nooit ophoudt.

Gruwel is een troostende, subtiele en prachtig vormgegeven voorstelling over wat er gebeurt als je de sluimerende onrust in je leven toelaat en omarmt.

Theatermaker Gienke Deuten schept graag chaos in de orde. Bij Firma Rieks Swarte maakte ze indruk met Nachtschade, Hi Ha Heijermans en Happy Garden. Naast voorstellingen voor volwassenen heeft ze ook meerdere jeugdvoorstellingen op haar naam staan, waaronder Vuurtoren Wacht, Beet! en meer recentelijk Niet huppelen! Deze laatste voorstelling is genomineerd voor de Gouden Krekel 2014.

Regie en concept: Gienke Deuten – Spel: Gienke Deuten, Job Raaijmakers en Johannes Bellinkx – Vormgeving: Liesje Knobel – Dramaturgie: Dorine Cremers – Geluid en techniek: Dennis van Tilburg – Productie en publiciteit: Feikes Huis -Publiciteitsbeeld: Lopezlab – Foto’s: Ilja Lammers

www.feikeshuis.nl

€ 15,- regulier – € 13,- CJP / Stadspas / 65+ / student

Koop Ticket